2020-11-06 12:07:18• hírek • Közlemény

Egyre nagyobb szükség van az idősgondozókra

illusztráció/ freepik.com
illusztráció/ freepik.com

A Hans Lindner Alapítvány a jövőbeni projektjeiben hangsúlyt fektet a fiatalok szakképzésére. Ezen képzések egyike az idősgondozás.

Az idősödő társadalmak jelensége ma már jól ismert folyamat, a világ számos országában megfigyelhető, demográfiai, gazdasági, társadalmi következményeit a mindennapi valóság szintjén is megéljük.

A járvány okozta sok feszültség és aggály az időseket érinti leginkább, ők ilyenkor különösen igénylik, hogy megfelelő szaktudású gondozók álljanak mellettük.

Az öregedés számos olyan változást hoz, amelyet csak azok tudnak megfigyelni és elfogadni, akik idős személyeket gondoznak és érzékenyek az idős személyek gondjaira. Az idősgondozóknak szem előtt kell tartaniuk, hogy az általuk gondozott személyek különös figyelmet igényelnek és igényeik sokszor nem sokban különböznek a gyermekekétől. Hasonlóképpen, az idős embereknek is maximális odaadásra, empátiára és együttérzésre van szükségük a gondozóik részéről.

Noha az időskor sokak számára gyakran magányt, tehetetlenséget jelent, emberként kötelességünk mellettük állni, segíteni nekik és könnyebbé tenni a mindennapjaikat . Meggyőződve ezen terület fontosságáról, a Hans Lindner Alapítvány arra ösztönzi a fiatalokat, hogy a jövőben tudatosan válasszanak egy szakmát az idősgondozás területén. A szakiskolákat és a posztlíceumi iskolákat pedig arra bátorítja, hogy indítsanak ilyen profilú osztályokat, hiszen a jövőbeni munkaerőpiacon sikeresen el tudnak majd helyezkedni a fiatalok.

„A közeljövőben olyan idősgondozókat, fogunk bemutatni, akik szívesen megosztják tapasztalataikat a fiatal generációval, illetve a leírásainkon keresztül a fiatalok bepillantást nyerhetnek a Szatmár megyében működő idősgondozói intézmények/ központok életébe” – fogalmaz az alapítvány közleménye.

További információkért keressék az alapítványt. Kapcsolattartó személy Boros Beáta, telefon: 0735871207.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: